Лесен домашен крем карамел в тава

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
228
758
208
628
1
16/01/2016
"Всеки обича крем карамел, затова ви представяме един улеснен вариант на любимия ни десерт, но този път в тава"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
82 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо643 118
  • Преглеждания за месеца8387
  • Преглеждания за седмицата2895
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена82

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се карамелизира 1 ч.ч. захар и се оставя да изстине.

Яйцата и другата захар се разбиват много добре като към тях се добавят млякото и ванилията.

Всичко се разбърква и се излива в тавата.

Крем карамелът се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Николина Панчева
аз го правя по същия начин но слагам 1 и повина захар
1
0
Tsvetanka Gerginova
Tsvetanka Gerginova
27.02.2018 12:45
Само в тази рецепта ми се вижда много захарта...аз слагам една голяма чаена чаша в сместа.
1
0
Tsvetanka Gerginova
Tsvetanka Gerginova
27.02.2018 12:42
От години го правя по този начин. Използвам йенска тенджера.Посипвам дъното и с захар и на студения котлон я стопявам. Махам и оставям да изстине добре. После бъркам сместа за карамела и изсипвам. Пека го на 180 градуса по средата на печката. Когато захване коричка намалявам на 150 градуса а понякога дори изключвам печката и допичам на топла фурна . Малко трудно е печенето докато се свикне , но става и няма шупли. Най - важното е да се пази да не заври , затова пека в йенска тенджера за да виждам.
9
1