Лесен домашен крем карамел в тава

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
228
744
208
596
1
16/01/2016
"Всеки обича крем карамел, затова ви представяме един улеснен вариант на любимия ни десерт, но този път в тава"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
79 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо583 235
  • Преглеждания за месеца4756
  • Преглеждания за седмицата180
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена79

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се карамелизира 1 ч.ч. захар и се оставя да изстине.

Яйцата и другата захар се разбиват много добре като към тях се добавят млякото и ванилията.

Всичко се разбърква и се излива в тавата.

Крем карамелът се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Николина Панчева
аз го правя по същия начин но слагам 1 и повина захар
1
0
Tsvetanka Gerginova
Tsvetanka Gerginova
27.02.2018 12:45
Само в тази рецепта ми се вижда много захарта...аз слагам една голяма чаена чаша в сместа.
1
0
Tsvetanka Gerginova
Tsvetanka Gerginova
27.02.2018 12:42
От години го правя по този начин. Използвам йенска тенджера.Посипвам дъното и с захар и на студения котлон я стопявам. Махам и оставям да изстине добре. После бъркам сместа за карамела и изсипвам. Пека го на 180 градуса по средата на печката. Когато захване коричка намалявам на 150 градуса а понякога дори изключвам печката и допичам на топла фурна . Малко трудно е печенето докато се свикне , но става и няма шупли. Най - важното е да се пази да не заври , затова пека в йенска тенджера за да виждам.
9
1