Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от тилапия с чери и портокал

Филе от тилапия с чери и портокал

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Филе от тилапия с чери и портокал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Към филето от тилапия трябва да подхождате сериозно, с финес и с много фантазия"

Необходими Продукти

  • кускус - 300 г
  • портокали - 1 голям
  • масло - 3 ч.л.
  • тилапия - 4 филета
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен
  • чери домати - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • лимонов сок
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кускуса според указанията на опаковката. Внимателно обелете портокала, като от всяко парченце отстранете ципата. Обелените резени сложете в купа и запазете соковете.

В незалепващ тиган загрейте маслото и сложете поръсените с черен пипер и сол рибни филета.

Пържим по 2-3 минути от всяка страна до златисто.

В същата мазнина слагаме нарязания на филийки чесън и джинджифила. Задушаваме, докато чесънът добие карамелен цвят.

Добавяме нарязаните на половинки доматчета и задушаваме още около 3 минути, като внимаваме да не развалим цялостта на доматите.

Добавяме портокаловите резени и сока. След още 5 минути сосът е готов.

Върху всяко филе слагаме от соса, поръсваме с нарязан на полумесеци лук, няколко капки зехтин и лимонов сок.

Филето от тилапия с чери и портокал е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: