Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Тилапия филе на тиган

Тилапия филе на тиган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Тилапия филе на тиган
Снимка: Ivelina
1 / 2
23/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Пожелаваме добър апетит с този изтънчен специалитет, наречен Тилапия филе на тиган"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 400 г (или други зеленчуци по избор - тиквички, карфиол, брюкселско зеле)
  • шалот - 2 бр. или друг лук, нарязан на ситно
  • каперси - 2 с.л.
  • тилапия - 4 филета (по 110 г всяко)
  • универсално брашно - 1/4 чаша за овалване на филетата
  • течна сметана - 200 мл (35%)
  • дижонска горчица - 1 с.л. (по желание)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1 с.л. нарязан (по желание)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бяла риба Тилапия, приготвена на тиган в богат и кремообразен сос, подсилен от добрия солено-кисел вкус на каперсите и аромата на прясна кафява печурка!

Запържете с 1 с. л. гъбите в тиган за около 5 минути, така че да са златисти и нежни.

Добавете нарязания шалот и каперси. Продължете да пържите 1 до 2 минути. Извадете от тигана и оставете настрана.

В същия тиган ще приготвите рибните филета.

Подправете тилапията със сол и черен пипер от всяка страна. Потопете в брашното и разклатете, за да премахнете излишното.

Загрейте масло или зехтин 1 с. л. (или повече на вкус ) в голям тиган на среден огън. Гответе филетата от тилапия до златисто-кафяво, около 3 минути на страна.

Докато рибата се готви, излейте сметаната да заври с рибата и задушавайте. Добавете гъбите и шалота. Подправете със сол и черен пипер, магданоз, горчица и каперси. Гответе, докато кремът се сгъсти, около 5 минути.

Накрая, по желание, може да поръсете с настърган Ементал и магданоз, затворете с капак и изчакайте минутка да се разтопи. Поднесете топла с бяло изстудено вино!

Тилапия филе на тиган е едно страхотно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: