Начин на приготвяне
Бяла риба Тилапия, приготвена на тиган в богат и кремообразен сос, подсилен от добрия солено-кисел вкус на каперсите и аромата на прясна кафява печурка!
Запържете с 1 с. л. гъбите в тиган за около 5 минути, така че да са златисти и нежни.
Добавете нарязания шалот и каперси. Продължете да пържите 1 до 2 минути. Извадете от тигана и оставете настрана.
В същия тиган ще приготвите рибните филета.
Подправете тилапията със сол и черен пипер от всяка страна. Потопете в брашното и разклатете, за да премахнете излишното.
Загрейте масло или зехтин 1 с. л. (или повече на вкус ) в голям тиган на среден огън. Гответе филетата от тилапия до златисто-кафяво, около 3 минути на страна.
Докато рибата се готви, излейте сметаната да заври с рибата и задушавайте. Добавете гъбите и шалота. Подправете със сол и черен пипер, магданоз, горчица и каперси. Гответе, докато кремът се сгъсти, около 5 минути.
Накрая, по желание, може да поръсете с настърган Ементал и магданоз, затворете с капак и изчакайте минутка да се разтопи. Поднесете топла с бяло изстудено вино!
Тилапия филе на тиган е едно страхотно ястие!