Начин на приготвяне
Измиваме добре лимона и го смиламе в блендер заедно с кората.
Добавяме останалите упоменати съставки за дресинга и отново блендираме.
Охладените рибни филета подправяме със сол.
Всяко от тях завиваме с по два слайса от бекона.
Поставяме ги в тавичка за печене и заливаме с виното и малко вода, около 80 мл. Прибавяме стръковете от лука и овкусяваме със лютия пипер, мащерката и черния пипер.
Печем за 15 минути в силна фурна.
Тиквичките, пиперката и морковите нарязваме на жулиени, а грейпфрута - на резени.
В тиган с малко зехтин сотираме на силен огън зеленчуците за 5 минути.
Към тях добавяме кафявата захар и сока от лайма. Разбъркваме добре.
Готови сме за сглобяване на рибното ястие.
Подреждаме рибното филе, като го гарнираме със сотираните зеленчуци, добавяме 2-3 с.л. от сварената киноа и резенчета грейпфурт.
Дресинга заливаме непосредствено преди поднасяне на порцията риба тилапия.