Телешко задушено Фантазия

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
960
181
604
1
17/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене300 мин.
Общо310 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 426
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете маслото и задушете на умерен огън нарязания на ситно лук, заедно с билките за около 20 минути.

Нарязваме говеждото месо на ленти и го добавяме в тигана заедно с гъбите, доматено пюре, щипка сол и черен пипер. Добавяме оцета, бирата, брашното и горещия бульон. Намаляваме температурата и оставяме за около час и половина до омекване на месото.

Отделно замесваме тесто от брашното, маслото и щипка сол. Добавяме 100 мл хладка вода и месим до получаване на еднородно тесто. Завиваме във фолио и слагаме в хладилника. Във форма за печене сипваме задушеното вариво. Покриваме го с настърганото сирене.

Тестото разточваме на тънка кора, с която покриваме формата. Намазваме с разбито яйце и премахваме излишното тесто от краищата. Печем до златисто. Сервираме със задушени зеленчуци.

Чук за месо с брадвичка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
05.02.2016 22:51
???
Някакъв вид яхния клоняща към каварма, която мутира в нещо като киш и се дави в 1 пакетче (250гр.)масло.
Защо "Телешко задушено Фантазия" при положение че в рецептата се използва говеждо филе? А дали знаеш каква е цената на кило филе?
И всичко това ще го мърлячкаш цели 5 часа !?
0
0