Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Шпиковано телешко по мераклийски

Шпиковано телешко по мераклийски

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Шпиковано телешко по мераклийски
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Честно би било директно да поканите всички приятели и заедно да опитате това шпиковано телешко - нека валят похвали по ваш адрес"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 3 кг цяло парче
  • агнешко месо - 1 кг на тънки резени
  • зехтин
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • чесън - 10 скилидки
  • картофи - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим си кашичка от зехтина, горчицата, меда и сухите подправки нарязания на филийки чесън.

Парчето телешко месо нарязваме като акордеон, намазваме хубаво с маринатата, агнешките пържоли също намазваме и пъхаме в телешките разрези.

Намазваме хубаво с цялото парче с останалата марината за месо. Покриваме с фолио и оставяме за едно денонощие в хладилника.

Загряваме фурната на 200 г поставяме месото в средата на правоъгълна тава, картофите обелваме, овкусяваме с подправки и подреждаме около месото.

Покриваме тавата с фолио и печем телешкото за 1 час, след това намаляваме на 150 градуса за още един час.

Премахваме фолиото и печем шпикованото телешко по мераклийски още един час на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: