Телешко в гърне

стефанстефан
Новак
1135
Телешко в гърне1 / 2
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Щом ви хващаме ви да преглеждате рецептата за телешко в гърне, значи не ви мислим злото"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг бон филе или контра филе
  • картофи - 4 - 5 едри картофа, френски
  • моркови - 200 г
  • лук - 400 г кромид
  • целина - 1 връзка
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • телешки бульон - 2 бр.
  • бира - 500 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • самардала - на вкус
  • олио - 50 - 100 г
  • за мариноването
  • вино - 300 мл
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете жилите на телешкото месо, след което го нарежете на средни стекчета и го начукайте добре със чукче или стъклена бутилка.

Поставяме в купа със марината от вино (300 мл) и соев сос и го оставяме да престои 24 часа. След това месото се запържва (запечатва) в свинска мас по възможност, може и с олио.

След това месото се слага в гърнето и се нарязват останалите зеленчуци на едро, слагат се подправките и накрая бирата и вода (300 мл). Печете се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: