Телешко задушено Фантазия

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Телешко задушено Фантазия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
5
"Наистина е фантазия това вкусно телешко задушено"

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • червен лук - 3 глави
  • розмарин - 3 стръка пресен
  • мащерка - 3 стръка прясна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • говеждо филе - 1 кг
  • бира - 300 мл тъмна
  • кладница - 500 г
  • доматено пюре - 2 супени лъжици
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • балсамов оцет - 3 супени лъжици
  • брашно - 3 с.л.
  • телешки бульон - 750 мл горещ
  • чедър - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • масло - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете маслото и задушете на умерен огън нарязания на ситно лук, заедно с билките за около 20 минути.

Нарязваме говеждото месо на ленти и го добавяме в тигана заедно с гъбите, доматено пюре, щипка сол и черен пипер.

Добавяме оцета, бирата, брашното и горещия бульон. Намаляваме температурата и оставяме за около час и половина до омекване на месото.

Отделно замесваме тесто от брашното, маслото и щипка сол. Добавяме 100 мл хладка вода и месим до получаване на еднородно тесто.

Завиваме във фолио и слагаме в хладилника. Във форма за печене сипваме задушеното телешко. Покриваме го с настърганото сирене.

Тестото разточваме на тънка кора, с която покриваме формата. Намазваме с разбито яйце и премахваме излишното тесто от краищата. Печем до златисто.

Сервираме със задушени зеленчуци.

Телешкото задушено Фантазия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
???
Някакъв вид яхния клоняща към каварма, която мутира в нещо като киш и се дави в 1 пакетче (250гр.)масло.
Защо "Телешко задушено Фантазия" при положение че в рецептата се използва говеждо филе? А дали знаеш каква е цената на кило филе?
И всичко това ще го мърлячкаш цели 5 часа !?
05.02.2016 22:51