Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с яйца

Тиквеник с яйца

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Тиквеник с яйца
Снимка: Rosi Stoyanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • масло - 125 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 300 г
  • галета - 1 - 2 с.л. (сухар или брашно)
  • орехи - 200 г
  • тиква - 500 - 600 г
  • канела - 20 - 30 г
  • кори за баница - 1 пакет фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и изчистваме тиквата, след което я режем на пармета и я настъргваме на едро ренде.

Към тиквата прибавяме част от маслото, яйцата, галетата, предварително счуканите орехи и канелата. Разбиваме всичко добре.

Корите една по една ги намазваме с малко масло и същевременно поръсваме с тиквената смес и малко захар.

Навиваме ги на руло и ги слагаме в намаслена тава.

Печем тиквеника в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: