Начин на приготвяне
Кремообразна тиква, солена фета и хрупкави кори се комбинират, за да направят перфектната солена баница с тиква.
Измийте тиквата, подсушете, почистете от семките и нарежете на малки парченца. Обелете и нарежете лука и чесъна. Обелете джинджифила и също го нарежете.
Загрейте олиото в тенджера, задушете лука, чесъна и джинджифила, добавете тиквата и задушете. Деглазирайте с виното и оставете леко да се редуцира. Налейте бульона, овкусете със сол и черен пипер и оставете всичко да къкри около 20 минути, докато тиквата омекне.
Пасирайте сместа грубо и подправете обилно със сол, черен пипер и индийско орехче. Свалете от котлона и оставете да изстине.
Загрейте фурната до 220°C горна и долна топлина.
Поставете лист за баница върху работната повърхност и го прегънете веднъж, така че тестото да стане двойно. Отгоре се намазва с тиквено пюре, поръсва се с натрошената фета и се навива на тънко руло или по избор формата, например като пакетчета.
По същия начин напълнете и другите листове, за да оформите баничките с тиква. Поставете всички рулца в намазнена с масло тава. Намазват се на тънко с разтопено масло.
Поръсете, ако имате (аз пропуснах този път) ким и печете в предварително загрята фурна за около 30 минути до златиста коричка на соления тиквеник.