Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Картофи с кренвирши и кашкавал на фурна

Картофи с кренвирши и кашкавал на фурна

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Картофи с кренвирши и кашкавал на фурна
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 8
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно, непретенциозно и бързо - време ли е за хапване?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кренвирши - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в плитка тавичка със средна големина.

Подправете ги със сол, черен и червен пипер. Объркайте ги добре и ги полейте със зехтин. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна.

Нарежете кренвиршите на кръгчета и ги разпредете върху картофите. Запечете ги само на горен реотан.

Извадете тавата и поръсете с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Поръсете с чубрица и допечете до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: