Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта за около 10 минути с миксер. След това се добавят ванилия, олио, 1 в.ч. прясно мляко и какао и отново се разбърква с миксер. От тази смес се отделя 1 в.ч.
Към останалата смес се добавя брашното заедно със содата и отново се разбърква. Тестото се изсипва в намаслена средна тава и се пече във фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
През това шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се добавя по-рано отделената смес и 1/2 ч.ч прясно мляко. Всичко това се разбърква на бързи обороти с миксер.
Готовата вече торта се реже на квадратчета и докато е още топла, се залива с шоколадовата глазура. Разнася се обилно и много хубаво навсякъде. Оставя се да престои, докато изстине напълно.