Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сицилианско предястие от риба с бяло вино

Сицилианско предястие от риба с бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сицилианско предястие от риба с бяло вино1 / 2
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг филе
  • лук - 4 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 8 стръка
  • сол - 2 щипки
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един литър вряща вода се добавя солта и виното. Лукът се нарязва на ситно и се добавя към сместа. Рибата се разрязва на едри парчета и се пуска във водата.

Вари се 15 минути, вади се и се отцежда. Оставя се за изстине напълно. Нарязва се на тънки дълги резени или на ромбове.

Магданозът се нарязва на ситно. Рибата се сервира, поръсена с магданоз и напръскана с балсамов оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: