Начин на приготвяне
Плънка: В тенджера се слага водата да заври. След като заври се добавя ориза и солта и се оставя да ври още за около 10 мин. Маха се от огън и се оставя да поизстине за около 15 мин.
Добавя се извара, яйцата, кисело мляко и содата /киселото мляко и содата се разбъркват отделно и тогава се добавят към сместа/. Всичкото това се разбърква добре.
Корите: Хладка вода, олио и щипка сол се разбъркват добре. Добавя се брашно, колкото поеме. Тестото да е меко. Тестото се прави на топки и се разточва.
В намазнена тава се слага една кора, поръсва се с плънка добре и отгоре се слага още една кора. Пече се върху печка. Когато едната страна бъде готова, се обръща да се изпече и другата страна. Пече се докато хване леко червеникава коричка.