Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет по Андалузки

Омлет по Андалузки

тинтин
Новак
36821
Омлет по Андалузки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Слънчев омлет, с който ще нахраните и очите, и стомаха"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр. едри, добре узрели
  • лук - 4 гл.
  • шунка - 125 гр.
  • яйца - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • унисос - 1 с.л.
  • зехтин
  • черен пипер - 6 с.л.
  • зеле - прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете добре узрелите домати, изчистете ги от семето и ги нарежете на парчета. Запържете в силно сгорещен зехтин лука, нарязан на ситно.

Прибавете доматите и също ги запържете, а след това прибавете нарязаната на ситно шунка. Когато сместа остане почти на мазнина, полейте с разбитите яйца, поръсете със сол и черен пипер и я изпържете на омлет.

Сгънете омлета на две и го поднесете със салата от ситно нарязаното зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: