Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба по андалуски

Рибена чорба по андалуски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибена чорба по андалуски1 / 2
03/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Една от тайните на вкусната рибена чорба е бульона, а в този ще се влюбите !"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • олио - 5 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • магданоз - 2 - 3 бр. корени
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се вари в подсолена вода заедно с нарязаните лук, домати, целина и моркови, магданоза, подправките и мазнината.

Рибата се изважда, почиства се от костите и се нарязва на късчета, залива се с прецедения бульон и отново се кипва.

Чорбата се застройва с разбити яйца и се поднася с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: