Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет по сръбски

Омлет по сръбски

Омлет по сръбски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Вместо да помолите комшиите да ви услужат с две яйца, направо ги накарайте да ви приготвят омлет - пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • картофи - 50 г
  • олио
  • масло
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • копър - наситнен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на тънки парчета и се пържат в горещо олио.

Заливат се с разбитите яйца, смесени със сметаната, кашкавала, копъра, черния пипер и солта.

Пържи се с бъркане. Щом яйцата се стегнат, се обръщат в чиния.

В тигана се загрява масло, омлетът се плъзга обратно в тигана за доизпържване и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: