Начин на приготвяне
Дробчетата се почистват и измиват добре. Оставете ги да се отцедят. Изпържете ги в сгорещена мазнина и ги отцедете в гевгир. Сложете ги в купа и покрийте с капак.
Нарежете лука на ситно, а чесъна намачкайте с преса. Задушете лука в мазнината, където сте пържили дробчетата. Поръсете с черен пипер и налейте 300 мл вода.
В купа разбъркайте сметаната с брашното и 2 с.л. вода. Прибавете го към лука и оставете да се готви около 3-4 минути.
Към соса прибавете дробчетата и чесъна. Свалете от котлона и поръсете с магданоз.
В тенджерка налейте водата. След като заври, прибавете ориза. Варете го около 25-30 минути. Изсипете го в цедка и го измийте със студена вода.
Запържете лука (нарязан на дребно), към него прибавете настъргания морков. След 10 минути добавете гъбите, нарязани на филийки, и 250 мл вода.
Поръсете с подправки и оставете на котлона, докато изври водата и зеленчуците омекнат.
Прибавете ориза, разбъркайте добре и свалете от котлона. Сервирайте дробчетата с оризовата гарнитура.
Пилешките дробчета със сметанов сос и гарнитура от ориз са готови.
Коментари