Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета със сметанов сос и гарнитура от ориз

Пилешки дробчета със сметанов сос и гарнитура от ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки дробчета със сметанов сос и гарнитура от ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 5 с.л. заквасена
  • за гарнитурата
  • ориз - 250 г
  • гъби - 300 г
  • олио - 1 с.л.
  • морков - 1 бр.
  • вода - 600 мл + 250 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват добре. Оставете ги да се отцедят. Изпържете ги в сгорещена мазнина и ги отцедете в гевгир. Сложете ги в купа и покрийте с капак.

Нарежете лука на ситно, а чесъна намачкайте с преса. Задушете лука в мазнината, където сте пържили дробчетата. Поръсете с черен пипер и налейте 300 мл вода.

В купа разбъркайте сметаната с брашното и 2 с.л. вода. Прибавете го към лука и оставете да се готви около 3-4 минути.

Към соса прибавете дробчетата и чесъна. Свалете от котлона и поръсете с магданоз.

В тенджерка налейте водата. След като заври, прибавете ориза. Варете го около 25-30 минути. Изсипете го в цедка и го измийте със студена вода.

Запържете лука (нарязан на дребно), към него прибавете настъргания морков. След 10 минути добавете гъбите, нарязани на филийки, и 250 мл вода.

Поръсете с подправки и оставете на котлона, докато изври водата и зеленчуците омекнат.

Прибавете ориза, разбъркайте добре и свалете от котлона. Сервирайте дробчетата с оризовата гарнитура.

Пилешките дробчета със сметанов сос и гарнитура от ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
добра рецепта
21.01.2016 20:18