Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки късчета със сметанов сос

Пилешки късчета със сметанов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пилешки късчета със сметанов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Топиш и ядеш, топиш и ядеш, топиш и ядеш, докато не го изядеш цялото"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г (от бутчета, обезкостено и без кожа)
  • сметана - 500 мл готварска, 35% масленост
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - около 1 ч.л. смлян
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • сол - на вкус
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина на умерен огън и в него запържете леко скилидката чесън, нарязана на тънки кръгчета.

Натъркайте пилешкото месо с черен пипер, нарежете на късчета и сложете да се запържи, и то докато побелее. Може да използвате и филе, но аз предпочитам месото от бутчета, защото е много по-крехко и сочно.

Сипете лимоновия сок и разбъркайте за минутка, след това налейте сметаната и гответе на слаб огън при периодично разбъркване 10-15 минути.

Готовите пилешки късчета в сметанов сос поръсете със сушен магданоз и поднесете, докато ястието е топло.

Лесно, бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: