Начин на приготвяне
Сусамът се запича за половин минута на сух тиган при непрекъснато бъркане и се оставя да се охлади.
На сух тиган се запичат и тиквените семки на среден огън за 4 минути при непрекъснато бъркане, като се внимава да не загорят. В малък съд на среден огън се излива половината олио. Добавя се медът и се оставя да кипне.
Вари се на среден огън 5 минути. Котлонът се изключва, но съдът остава на него. Добавя се сусамът и тиквените семки. Разбърква се и се добавят ореховите ядки.
С шпатула, намазана с олио, се разбърква, за да попие медът във всяка ядка и семка. Сместа се излива в тава, постлана с хартия за печене и напръскана с олио. Заглажда се бързо.
Оставя се да изстине за 45 минути. Хартията в тавата се повдига и изстиналата смес се начупва на късове. Съхранява се в затворен буркан.
Коментари