Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бисквитена торта»Бисквитена торта с шоколад

Бисквитена торта с шоколад

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Бисквитена торта с шоколад
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета Закуска
  • компот - 1 буркан /по избор/
  • шоколад - 2 - 3 малки /по избор/
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 1 ч.
  • вода - 100 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъното на правоъгълна тава се намазва съвсем леко с компот. Нарежда се един пласт бисквити.

Прясното мляко, жълтъкът, захарта, водата и брашното се разбъркват добре (в 100 г вода се слага 2-3 л. брашно, разбърква се добре и тогава се добавят).

Първият пласт се намазва с компот после с получения и добре разбъркан крем. После пак се нарежда един пласт бисквити.

По същия начин се намазва с компот и крем, докато се получат 3-4 пласта. Зависи колко голяма ви е тавата и докъде ще ви стигнат бисквитите.

В по-голяма чиния се слага до средата вода, а в по-малка - шоколадите. Така шоколадите се разтопяват във водна баня.

Залива се цялата торта с разтопения шоколад и се слага в хладилник да престои за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: