Начин на приготвяне
Разделяме белтъците от жълтъците на яйцата. В кипяща подсолена вода сваряваме картофите. Обелваме ги, докато са топли, а като изстинат, ги настъргваме на едро ренде.
Прибавяме половината от кашкавала, също настърган на ренде, и половината прясно мляко. Овкусяваме със сол и черен пипер.
С останалото прясно мляко, брашното и част от маслото приготвяме Бешамелов сос, към който добавяме и жълтъците.
Към картофената смес прибавяме готовия бешамелов сос и разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме добре и получената пухкава смес разпределяме в намаслени формички за печене, като ги поръсваме с останалия настърган кашкавал и парченца краве масло.
Пекат се в умерена фурна до готовност.