Домашна торта с компот

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515501501
Домашна торта с компот1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Има нещо вълшебно в сочните домашни торти, които сме приготвили със собствените си ръце, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • за всеки блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 2 с.л. за 2 блата
  • (нужно е количество за 4 блата)
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • ванилия
  • сироп от компот - сиропиране
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Към брашното прибавяме бакпулвера и постепенно добавяме към яйцата. (За 2 от блатовете последно добавяме и какаото).

Печем в предварително загрята фурна в малка правоъгълна тава до зачервяване.

За крема: Млякото се загрява и към него се добавя захарта. Предварително разбитите яйца се прибавят преди млякото да е завряло.

Добавя се брашното, размито на рядка кашичка. Кремът се бърка, докато се сгъсти. Добавя се ванилия (по желание).

Блатовете се намазват с крем и се подрежда тортата, като долните 2 блата се сиропират с по няколко лъжички сок от компот.

След като залеем с крем последния блат, поръсваме с кокосовите стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: