Лесна орехова торта

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
671
1k
1
06/11/2017
"Класика в жанра Домашна орехова торта, точно като от детството ни"
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368 685
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.

Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.

След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.

Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.

Охладете за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете ореховата торта на порции.

Рейтинг

5 10
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Яница Николова
Страхотна!
0
0
Теодора Мещерова
Стана много вкусна! Поздравления за рецептата!
5
1
Елена Ангелова
Тази торта с домашно приготвени кори(блатове) и както казаха момичетата с млечен крем(домашния с яйца) става уникално вкусна! Така наречената добуш торта! ;) :)
20
2