Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и добавяме захарта. Разбиваме отново. Добавяме бакпулвера, захарта и рома. Отново разбиваме и постепенно добавяме брашното.
Когато брашното се разтвори, добавяме смлените орехи и разбъркваме. Сипваме сместа в намаслена тава и покриваме с хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
За крема разбиваме крема сиренето добре и прибавяме пудрата захар. Разбиваме сметаната.
Добавяме сиренето и бъркаме с лъжица. Когато сладкишът се охлади, трябва да го разрежем на два блата.
Намазваме долния блат с крема и слагаме другия отгоре.
Поръсваме с орехови стърготини. Прибираме ореховата торта за няколко часа в хладилник.
Лесната домашна орехова торта е готова.
Коментари
Благодаря предварително! :)