Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Лесна домашна орехова торта

Лесна домашна орехова торта

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515501501
Лесна домашна орехова торта
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Баба днес отвори Рецептурника от 1959 година произволно...За щастие разделът бе Торти и ето го крайният резултат"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 28 с.л.
  • пудра захар - 24 с.л.
  • масло - 2 пакетчета (по 125 г)
  • орехи - 200 г
  • ванилова захар - 1 опаковка (10 г)
  • бакпулвер - 20 г
  • ром - 1 с.л.
  • за крема
  • кремa сирене - 175 г Филаделфия
  • пудра захар - 150 г
  • сметана - 150 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и добавяме захарта. Разбиваме отново. Добавяме бакпулвера, захарта и рома. Отново разбиваме и постепенно добавяме брашното.

Когато брашното се разтвори, добавяме смлените орехи и разбъркваме. Сипваме сместа в намаслена тава и покриваме с хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

За крема разбиваме крема сиренето добре и прибавяме пудрата захар. Разбиваме сметаната.

Добавяме сиренето и бъркаме с лъжица. Когато сладкишът се охлади, трябва да го разрежем на два блата.

Намазваме долния блат с крема и слагаме другия отгоре.

Поръсваме с орехови стърготини. Прибираме ореховата торта за няколко часа в хладилник.

Лесната домашна орехова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Левенова
Таня Левенова
да бе от 59година-тогава само филаделфия са яли в тортите и това масло кога се слага-мен ме разнищиха за една рецепта за торта от въпроси а тука,гледам я карат през просото..
03.05.2017 15:10
10
Милена
Милена
Извинявайте, но маслото кога и къде се слага? Все пак в продуктите пише, че има 2 пакететчета масло....
Благодаря предварително! :)
27.03.2016 15:19
14
1