Сиропирана орехова торта

DayaDaya
Новак
2423438
Сиропирана орехова торта
Снимка: Daya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Греховно вкусна сиропирана торта с нежен орехов аромат"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 160 г
  • орехи - 150 г смлени
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • какао - 30 г
  • За крема
  • масло - 200 г краве
  • пудра захар - 150 г
  • орехи - 150 г смлени
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • какао - 50 г
  • За сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 350 мл
  • ром - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтиците с 2/3 от захарта се загряват и се разбиват до побеляване. Свалят се от огъня и към тях се добавя настърганата лимонена кора.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Прибавят се жълтъците, какаото, брашното и орехите. Всичко се обърква много добре и се изсипва върху хартия за печене в кръгла тавичка. Пече се в умерена фурна до суха клечка.

За крема: Маслото леко се разтапя и се прибавят захарта, орехите, млякото, ванилията и какаото. Всичко се обърква, докато побелее.

За сиропа: Захарта и водата се варят 5 мин., след което се прибавя и ромът.

Блатът се разрязва хоризонтално на 2 части, който се сиропират и между тях се слага крем. Отгоре и отстрани се намазва също с какаовия крем и се посипва със смлени орехи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: