Макарони със спанак на фурна

23/01/2016
Мариела Христова
отМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
"Вкусно и свежо предложение, на което просто няма как да кажете не "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 471
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и спанакът, след като се изчистят и измият, се нарязват и задушават в сгорещено олио. Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко и разделяме на три части.

Настърганото сирене и едната част от направената яйчена смес добавяме към лука и спанака и разбъркваме.

Макароните сваряваме в подсолена вода, след това ги отцеждаме и обливаме със студена вода, за да не залепват. В намаслена тава нареждаме макарони, спаначена смес и така редуваме, като най-отгоре завършваме с макарони.

Поливат се с втората част яйчена смес и се пече в умерена фурна на 150-180 градуса до зачервяване, след което се изважда и се залива с Бешамелов сос, приготвен от брашното, кравето масло и третата част от яйцата и млякото и отново се запича до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
13.04.2017 22:58
Хубава снимка е качила Bediha Halit на много усмихнато момченце, вероятно защото похапва "Макарони със спанак на фурна"...Няма лошо
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв