Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Кюфтета от риба с гъби и коприва

Кюфтета от риба с гъби и коприва

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кюфтета от риба с гъби и коприва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Перфектните рибни кюфтета се правят с гъби, ето го и доказателството"

Необходими Продукти

  • филе от риба - 600 г
  • сушени гъби - 100 г
  • коприва - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените гъби се измиват, накисват се за 3-4 часа във вода, след което се сваряват до омекване. Отцеждат се добре и се нарязват на ситно или се смилат.

Почистената и измита коприва се нарязва на ситно, посолява се и се задушава с 1-2 супени лъжици вода, докато сокът ѝ изври напълно.

Рибеното филе се почиства и се смила с месомелачка. Рибата, гъбите и копривата се смесват и се разбъркват с разбитите яйца, сол и черен пипер на вкус.

От сместа се оформят рибни кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в сгорещено олио.

Поднасят се топли с гарнитура от картофи.

Кюфтетата от риба с гъби и коприва са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: