Начин на приготвяне
Каймата се омесва добре с накиснатия и изцеден хляб, яйцето, ситно нарязания лук, солта и черния пипер. От нея се оформят кюфтета и се изпържват.
Патладжаните се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1-2 см. Посоляватсе, оставят се в наклонен съд и след 1 час се отцеждат от горчивия сок.
Изплакват се със студена вода, овалват се в брашно и се изпържват.
Почистените и нарязани на филийки лукчета се изпържват отделно в няколко лъжици олио.
Патладжаните се нареждат в голяма чиния за сервиране. Върху всяко кръгче патладжан се поставя по едно кюфте, а отгоре се разпределят изпържените лукчета.
Ястието се украсява с резенчета домати и стръкчета магданоз.
Кюфтетата с пържени патладжани са много вкусни.