Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с пържени патладжани

Кюфтета с пържени патладжани

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кюфтета с пържени патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Много вкусни кюфтенца, поднесени с пържен патладжан Истинско изкушение"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • хляб - 1 суха филия
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • патладжани - 600 г
  • лукчета - 250 г дребни
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва добре с накиснатия и изцеден хляб, яйцето, ситно нарязания лук, солта и черния пипер. От нея се оформят кюфтета и се изпържват.

Патладжаните се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1-2 см. Посоляватсе, оставят се в наклонен съд и след 1 час се отцеждат от горчивия сок.

Изплакват се със студена вода, овалват се в брашно и се изпържват.

Почистените и нарязани на филийки лукчета се изпържват отделно в няколко лъжици олио.

Патладжаните се нареждат в голяма чиния за сервиране. Върху всяко кръгче патладжан се поставя по едно кюфте, а отгоре се разпределят изпържените лукчета.

Ястието се украсява с резенчета домати и стръкчета магданоз.

Кюфтетата с пържени патладжани са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: