Пълнени дюли

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
641
1k
208
648
1
23/01/2016
"Награда за готвачът, който пръв се е сетил да комбинира дюли с телешко месце"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 368
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • дюли - 4 средно големи
  • телешко месо - 250 гр. смляно
  • масло - 30 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • хляб - 1 филийка сух без кората
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 1 ч.ч.
  • горчица - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват и се издълбават. Месото се смесва с накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязания лук, горчицата, черен пипер и сол на вкус.

Плънката се разпределя в издълбаните дюли и отгоре се поставя по едно парченце масло.

Плодовете се нареждат в тавичка, заливат се до половината с бульона и се пекат в умерена фурна, докато омекнат.

Изваждат се внимателно, а сосът се разбърква с брашното и жълтъка, подправя се с лимонов сок, захар и сол на вкус и се кипва за няколко минути.

Дюлите се заливат със соса и се поднасят с гарнитура от варени картофи с масло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар