Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бяла ряпа, пълнена с месо

Бяла ряпа, пълнена с месо

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Бяла ряпа, пълнена с месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Обзалагаме се, че не сте опитвали пълнена ряпа Дайте по един лайк за всяка вкусна хапка от нея"

Необходими Продукти

  • ряпа - 4 бр. едри
  • масло - 40 г
  • лук - 1 глава
  • кайма - 250 г
  • хляб - 4 с.л. хлебни трохи
  • яйца - 1 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка настъргано
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Репите се обелват и се варят в подсолена вода, докато поомекнат. След това се отцеждат, от горния им край се отрязва капаче и вътрешността им се издълбава.

Каймата се смесва с настъргания лук, половината от ситно нарязаната вътрешност на репите, хлебните трохи, яйцето, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.

Сместа се разбърква добре и се разпределя в репите.

Напълнените зеленчуци се нареждат в намаслена тавичка, заливат се с разтопеното масло, покриват се с отрязаните капачета и се пекат около 40 минути в умерена фурна, като от време на време се долива по малко гореща вода.

Ястието се поднася с картофена салата и кисели краставички.

Бялата ряпа, пълнена с месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: