Начин на приготвяне
Щом заври водата, слагаме нарязаните на ситни кубченца картофи, бяла ряпа, зелена и червена чушка, моркови на фини кръгчета и натрошен на малки бонзайчета - карфиол.
Овкусяваме с хималайската сол и шарлана.
След 5-10 минути, прибавяме пълнозърнестото фиде и заедно със зеленчуците варим още 10 минути, до готовност.
Малко преди да са сварени напълно, подправяме супата със смления черен пипер, кимиона, куркумата, сушения стрит босилек и сипваме едно разбъркано домашно яйце, като постоянно разбъркваме с дървената бъркалка.
Получава се една чудесна есенна супичка с интересен вкус от бялата ряпа и плътност от пълнозърнестото фиде!
Коментари