Портокалови рулца със смокини

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
28/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции60
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно сушените смокини, след като сте им махнали дръжчиците. Сложете ги заедно с водата и 1/2 чаша захар в малък съд и ги кипнете. Намалете огъня и варете 3 до 5 минути, като бъркате непрекъснато.

Махнете от огъня и оставете да изстинат на стайна температура. Този пълнеж можете изцяло да замените с гъсто сладко от смокини, като нарежете ситно плода.

Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете допълнителната 1 чаша захар и бакпулвера, разбийте добре. Добавете яйцето, портокаловата кора, портокаловия сок и ванилията. Разбийте до получаване на гладка смес.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото

добавете с дървена лъжица. Покрийте и оставете в хладилника за около 1 час.

Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност, оформете правоъгълник с размери 18x14 см. Сложете пълнежа върху разточеното тесто и го разнесете, като оставите отстрани ненамазани ивици, широки по 1 ½ см. Навийте откъм широката

страна на руло. Притиснете краищата, за да залепнат. Срежете рулото по средата.

Увийте всяка половина в целофан и сложете за 2 часа във фризера. Докато работите с едната половина, оставете другата в хладилника.

Извадете замразеното руло, махнете целофана и с остър нож го нарежете на резени, дебели по около 1 см. Наредете ги на около 3‐4 см. един от друг върху подмазана тава.

Печете 10-12 минути при 200° или докато отдолу леко покафенеят. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар