Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца с карфиол по американски

Яйца с карфиол по американски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Яйца с карфиол по американски1 / 2
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 глави
  • джинджифил - 30 г
  • домати - 250 г
  • бульон - 150 мл зеленчуков
  • сметана - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • къри - 2 - 3 ч.л.
  • карфиол - 1 глава
  • грах - 100 г, консерва
  • масло - 1 с.л.
  • кориандър
  • ким
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, обелваме и нарязваме на половинки. Накълцваме чесъна и лука, почистваме и нарязваме джинджифила.

Задушаваме лука, чесъна и джинджифила в олиото, подправяме със сол, къри, кориандър, ким, черен и червен пипер.

Заливаме със смлените домати с бульона и ги сваряваме на слаб огън. Карфиола сваряваме в подсолена вода на разделен на съцветия за 6 минути.

Запържваме граха в маслото. Прибавяме яйцата и карфиола към доматения сос и варим 5 минути. Преди да сервираме добавяме граха, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: