Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Юфка на фурна

Юфка на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Юфка на фурна1 / 2
22/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5
"Закуска, с която сме отраснали и чийто вкус обожаваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1 с.л.
  • сланина - 150 г, може и бекон
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • сметана - 150 г заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете твърдо тесто от брашното, разбитите яйца, щипка сол и вода. Оставете го да почине за 1 час, след което го разточете на тънка кора. Нарежете кората на малки правоъгълници (размер 4х6 см) и ги пуснете в кипяща подсолена вода. Когато изплуват на повърхността, ги извадете с решетеста лъжица, облейте ги за миг със студена вода и оставете да се отцедят.

Сгорещете маслото и запържете до зачервяване бекона или сланината, нарязани на парченца. Прибавете юфката и разбъркайте. Поръсете с натрошеното сирене и излейте сметаната.

Оставете да заври и излейте сместа в тава. Печете до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: