Начин на приготвяне
Най-вкусна става тази рецепта, когато използваме домашно приготвена юфка!
В тенджера с вряща вода капваме няколко капки шарлан и ръсваме щипка сол, за да не се слепва юфката.
Добавяме я и с дървена равна бъркалка разбъркваме непрекъснато, за да не се залепи за дъното на тенджерата, като бъркаме бавно, за да не се раздроби юфката. Варим около 10 минути, докато поеме всичката вода, и опитваме дали е сварена.
Вече готова поръсваме с подправките и добавяме шарлан и зехтин. Накъсваме на едро върху юфката - предварително прясно набран и измит спанак.
Разбъркваме всичко заедно и изсипваме в тавичка за печене.
В купичка смесваме яйце с кисело мляко и заливаме, като равномерно разпределяме заливката със супена лъжица.
В предварително загрята фурна - печем на 200-250 градуса за около 20 минутки.
Изваждаме тавичката с юфката на фурна, поръсваме с едро рендосан кашкавал и връщаме във фурната за още 10 минути до златист цвят.
Поднасяме спаначената запеканка топла.
Тази домашна юфка на фурна със спанак е лека и приятна храна за пролетен обяд!
Чудно Вкусно!