Начин на приготвяне
В голям и дълбок съд изсипваме пакета юфка, като към него добавяме и настърганата тиква, 2-3 лъжици захар и всичко това заливаме с чаша вряла вода.
Разбъркваме добре, като оставяме за малко.
Вземаме тава, в която ще приготвяме сладкиша, поставяме маслото в нея и я вкарваме във загрятата предварително фурната.
Оставяме така да се разтопи изцяло и равномерно по тавата.
След като е готово, изсипваме сместа с тиквата и юфката, като разпределяме равномерно.
Връщаме за около 10 минути във фурната да се поизпари малко от течността, защото самата тиква пуска сокче.
В друг съд разбиваме яйцата с останалата захар и прибавяме ванилията и млякото.
Изваждаме тавата от фурната и отгоре изливаме равномерно млечно-яйчната смес.
Хващаме тавата от двете страни, като разтърсваме леко, за да се размеси всичко и поставяме във фурната да се пече до готовност.
Юфката на фурна с тиква е готова.
Коментари