Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Юфка на фурна с тиква

Юфка на фурна с тиква

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k13k7k12k13
Юфка на фурна с тиква
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
10/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Семпъл и много вкусен десерт с тиква и юфка Насладете се на богатия маслен вкус"

Необходими Продукти

  • юфка - 200 г
  • тиква - 3 ч.ч. (настъргана на едро)
  • вода - 1 ч.ч. вряща
  • яйца - 3 бр.
  • масло - около 60 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч
  • кафява захар - 1.ч.ч
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • канела - по желание
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям и дълбок съд изсипваме пакета юфка, като към него добавяме и настърганата тиква, 2-3 лъжици захар и всичко това заливаме с чаша вряла вода.

Разбъркваме добре, като оставяме за малко.

Вземаме тава, в която ще приготвяме сладкиша, поставяме маслото в нея и я вкарваме във загрятата предварително фурната.

Оставяме така да се разтопи изцяло и равномерно по тавата.

След като е готово, изсипваме сместа с тиквата и юфката, като разпределяме равномерно.

Връщаме за около 10 минути във фурната да се поизпари малко от течността, защото самата тиква пуска сокче.

В друг съд разбиваме яйцата с останалата захар и прибавяме ванилията и млякото.

Изваждаме тавата от фурната и отгоре изливаме равномерно млечно-яйчната смес.

Хващаме тавата от двете страни, като разтърсваме леко, за да се размеси всичко и поставяме във фурната да се пече до готовност.

Юфката на фурна с тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Мното апетитно изглежда!
11.01.2023 11:15