Кокосова торта с шоколад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Кокосова торта с шоколад
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Чудна кокосова торта с шоколадов вкус и богат блат от ядки Насладете й се с удоволствие"

Необходими Продукти

  • За основата
  • сурови бадеми - 250 г
  • кокосови стърготини - 100 г
  • кокосово масло - 100 г
  • кленов сироп - 80 г
  • фурми - 100 г без костилка
  • За крема
  • сурово кашу - 250 г
  • кокосово мляко - 250 г
  • кокосово масло - 80 г
  • кленов сироп - 100 г
  • кокосови стърготини - 250 г
  • За глазурата
  • кокосово мляко - 100 г
  • черен шоколад - 200 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата се поставят в блендер бадемите, кокосовото масло, кленовият сироп, фурмите и кокосовите стърготини и се блендират до получаване на еднородна смес с едри частици.

В тортена форма с падащо дъно се поставя сместа и с помощта на дъното на чаша се заглажда по дъното на формата. С вилица се надупчва блатът, за да не се надуе при печенето.

Поставя се в предварително загрята фурна да се изпече за 7-8 минути на 180 градуса фурна. След като се изпече, се оставя да се охлади.

За крема кокосовото мляко тряба да е от кенче със стайна температура и да се разклати добре преди да се отвори, когато се измерва количеството.

Кашуто се залива с гореща вода и се оставя да постои 30 мин. Изплаква се и в се поставя в блендера заедно с всички останали съставки.

Блендира се до получаване на кремообразна консистенция. Изсипва се върху изстиналия блат и се изравнява с помощта на силиконова шпатула.

Поставя се в хладилник, за да стегне за 3 часа или най-добре за една нощ.

След като е стегнал кокосовият крем се приготвя и глазурата.

Загрява се кокосовото мляко в малък съд на котлона. Отдръпва се от огъня и се добавя шоколадът, начупен на малки парченца. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес без бучки.

След това се изсипва шоколадовата глазура върху крема като отново се разпределите равномерно с помощта на силиконова шпатула. Поръсва се с кокосови стърготини.

Кокосовата торта отново се прибира в хладилник за 2 часа. След като стегне и шоколадът е готова да консумация.

Кокосовата торта с шоколад е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: