Начин на приготвяне
За основата се поставят в блендер бадемите, кокосовото масло, кленовият сироп, фурмите и кокосовите стърготини и се блендират до получаване на еднородна смес с едри частици.
В тортена форма с падащо дъно се поставя сместа и с помощта на дъното на чаша се заглажда по дъното на формата. С вилица се надупчва блатът, за да не се надуе при печенето.
Поставя се в предварително загрята фурна да се изпече за 7-8 минути на 180 градуса фурна. След като се изпече, се оставя да се охлади.
За крема кокосовото мляко тряба да е от кенче със стайна температура и да се разклати добре преди да се отвори, когато се измерва количеството.
Кашуто се залива с гореща вода и се оставя да постои 30 мин. Изплаква се и в се поставя в блендера заедно с всички останали съставки.
Блендира се до получаване на кремообразна консистенция. Изсипва се върху изстиналия блат и се изравнява с помощта на силиконова шпатула.
Поставя се в хладилник, за да стегне за 3 часа или най-добре за една нощ.
След като е стегнал кокосовият крем се приготвя и глазурата.
Загрява се кокосовото мляко в малък съд на котлона. Отдръпва се от огъня и се добавя шоколадът, начупен на малки парченца. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес без бучки.
След това се изсипва шоколадовата глазура върху крема като отново се разпределите равномерно с помощта на силиконова шпатула. Поръсва се с кокосови стърготини.
Кокосовата торта отново се прибира в хладилник за 2 часа. След като стегне и шоколадът е готова да консумация.
Кокосовата торта с шоколад е чудна!