Начин на приготвяне
Оставяте маслото да се размекне. Активирате маята с топла водата, малко брашно и захарта. Всички съставки за тестото се смесват, като се меси до меко и нелепнещо тесто. Топката тесто се намазва с олио, покрива със стреч фолио и завива с кърпа да втаса до удвояване на обема си.
След това се премесва и разделя на 8 равни топчици. Всяка топка се разточва на тънко около 28 см диаметър и се маже (аз с ръце, че четката не беше прецизна) обилно с масло.
Редят се една върху друга, като последната не я мажете. С точилката се разточват всички заедно още малко и с кръгъл нож се разрязва на 16 триъгълника.
В широкия край се слага малко крема сирене и се навива на кифличка. Редят се на застлани с хартия за печене тави, мажат се с белтък и се наръсват със сусам.
Оставят се около 15-20 минути да втасат. През това време си пускате да се загрее предварително фурната на 190-200 градуса. Пекат се до златисто за около 15-20 мин.