Начин на приготвяне
В голяма купа се настъргват на едро ренде кашкавалът и сиренето. Към тях се прибавя размекнатото краве масло, киселото мляко с разбърканата в него сода. Прибавят се солта и пресятото брашно.
Замесва се меко тесто. По преценка може да се добави още малко брашно.
Тестото се оформя на топка, завива се с найлоново фолио и се оставя в хладилника за около 3 часа.
След като се стегне се разделя на осем топки. Една по една топките се разточват на правоъгълник върху набрашнена повърхност.
Приблизителен размер на кората е около 30/17 см. Изрязват се ленти по ширината на кората, които се завиват на руло, за да се образуват рогчетата.
Навитите рогчета се подреждат в тава покрита с хартия за печене и се намазват с разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна докато получат хубав златист загар.