Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Кисел от сухи шипки

Кисел от сухи шипки

Кисел от сухи шипки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Ароматен десерт, който лесно може да приготвите с минимум продукти"

Необходими Продукти

  • шипки - 8 с.л. сухи
  • нишесте - 5 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 7 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките се накисват за час в студена вода. След това в същата вода се сваряват. Добре изцедени, се намачкват (най-добре е да се пасират) и се връщат във водата, в която са врели.

Прибавя се захарта и отново се връщат на котлона, за да заврат отново.

Нишестето се размива в студена вода и на тънка струя се прибавя към врящата шипкова каша.

При непрекъснато бъркане кашата ври до сгъстяване.

Готовият кисел се подправя с лимоновия сок и се разпределя в купички.

Поднася се добре охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: