Сухи пасти

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Сухи пасти1 / 2
22/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
20 бр.
"С удоволствие ще ядем тези сухи пасти като няма хляб и не само - чудни са за следобедното кафе"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - около 4 ч.ч. (200 мл)
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. леко топло
  • масло - 500 г меко
  • мая - 1 с.л. суха
  • За пълнежа
  • лимони - 2 - 3 бр. настърганата кора
  • ядки - 500 - 600 г смлени, микс
  • пудра захар - 1 с.л. равна
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • шипков мармалад - 500 г негъст
  • рома - 1 с.л.
  • За кювертура
  • шоколад - 200 - 250 г черен
  • течна сметана - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете всички съставки за блатовете. Постепенно замесете гладко тесто, оформете на правоъгълник, висок около 6-7 см, и го оставете да почива, като покриете с кърпа.

Настърганата лимонова кора смесете със смлените ядки, 1 с.л. пудра захар и канелата.

Тестото разрежете на 4 еднакви парчета. Всяко се разточва на правоъгълник с размера на тавата ви. Сложете първото парче в намазнената тава, намажете тънък пласт мармалад, объркана с рома, или сладко и поръсете с ядките. Покрийте с втората кора.

Направете още една такава двойка в друга тава. Набодете с вилица отгоре и сложете да се изпече в загряна умерена фурна на 180 градуса. Печенето отнема около 40 минути, а след това оставете сладкиша да изстине.

Разтопете шоколада със сметаната. Всеки от двата сладкиша нарежете на пасти и залейте с шоколадовия крем.

По желание може да разтопите малко бял или млечен шоколад, да го сипете в хартиена фунийка, да резнете съвсем леко острата част и да украсите пастите с красиви и ефирни лентички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: