Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Шоколадови бисквити с марципан и конфитюр

Шоколадови бисквити с марципан и конфитюр

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадови бисквити с марципан и конфитюр3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
33 мин.
Порции
24
"Бисквитите с шоколад са любими на малки и големи А тези са повече от сполучливи"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • захар - 100 г
  • нишесте - ягода, 80 г
  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • марципан - 150 г
  • конфитюр - малинов
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Добавете жълтъците, разбъркайте.

Постепенно прибавете и пресятото с бакпулвера брашно и нишесте.

Замесете меко тесто. Завийте го във фолио и оставете за 1 час в хладилника.

Разточете, изрежете кръгчета и печете на 180градуса, не повече от 7-8 минути.

Разточете марципана, изрежете кръгчета. Вземете бисквитка, намажете с конфитюр, поставете кръгче марципан и покрийте с друго намазано кръгче бисквитка.

Залейте ги с разтопен шоколад, поръсете с цветни пръчици и оставете в хладилника да се стегнат.

Шоколадовите бисквити с марципан и конфитюр са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: