Тесто за декорация

Тесто за декорация
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"За онези, които искат да станат истински майстори в кухнята и обръщат внимание на детайлите"

Необходими Продукти

  • брашно - 170 г
  • вода - 100 мл
  • нишесте - 70 г натурално
  • сол - 1 к.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от дадените продукти. Става доста твърдо, което трябва да не ви притеснява.

А ако е меко, добавете още брашно. Разточва се на кора, от която се изрязват кръгчета. Подреждат се, като се застъпват, след което се навиват на руло и така се получава роза.

С пръсти се дооформят листенцата. Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: