Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Шаран в тесто с декорация

Шаран в тесто с декорация

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44259281
Шаран в тесто с декорация
Снимка: Валентин Миранов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-5 порции
"Когато имате ръце на кулинар и сърце на художник - гарантирано приготвяте хем вкусни, хем красиви ястия - като за изложба"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. голям
  • домати - 2 бр
  • чушки - 2 бр
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
  • жълтъци - 1 бр.
  • За тестото
  • брашно - 300 - 400 г
  • мая - 5 г
  • вода - 150 - 200 мл хладка
  • сол - половин ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно в тиган, добавяме олиото и го запържваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, след като се задуши добавяме нарязаните чушки и подправките. Задушаваме за още около 2-3 минути и махаме от огъня.

Почистваме шарана от люспите, почистваме го отвътре, измиваме го хубаво и го посоляваме отвътре и отвън. След което го пълним с направената плънка и го зашиваме хубаво.

За тестото: Разтваряме маята във водата, добавяме солта и брашното. Замесваме тесто. Половината от тестото слагаме в намаслена тава и разстиламе хубаво и отгоре слагаме шарана, гледаме тестото да е под шарана.

Другата част слагаме отгоре и я правим като мрежичка с помощта на нож, правим декорация по избор. Отгоре мажем само тестото с жълтък и слагаме да го печем в умерена фурна за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
И защо си триеш коментарите?
27.04.2016 17:31
5
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Никой тук не е перфектен,нито аз нито ти и всички се стараем и евала правя на хора,които се опитват и с желание готвят,обаче да слагаш риба майсторски направена и да ми пишеш глупости много извинявай,да не говоря за рулото ти което беше купил и снимал и пуснал пак абсурдна рецепта,която не отговаря на това което си хапнал...
27.04.2016 17:24
3
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Не е там въпроса дали ми харесват или не,просто заблуждаваш хората,аз мога да си го направя,но има хора,които ще направят точно това да печат тази решетъчна декорация 2часа.Пече се повече време когато целия е обгърнат и завит в тесто,тази мрежа е направена майсторски и не се прави с нож а с ролер за тесто и ако си го правил щеше да си наясно с какво си я изработил и ако си пекъл на 50градуса е добре да го споменеш в рецептата
27.04.2016 17:20
1
2
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Два часа неможе да с пекъл рибата с тази декорация от тесто,защото точно след 1час тестото ще е изгоряло.Не ми се обиждай обаче рецептите ти са безумни
27.04.2016 16:24
1
2
Покажи всички подкоментари