Начин на приготвяне
Свинската мас за сладките оставете на стайна температура, за да се размекне.
След като се размекне, се разбива със захарта.
Към получената смес се прибавя прясното мляко и яйцето.
Разбърква се.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера.
Добавя се брашното с бакпулвера и се замесва меко тесто.
Готовото тесто се разточва и се изрязват сладките с формичка. Редят се в тава покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-12 минути, или докато им се зачервят ръбовете.
Готовите празнични сладки се оставят да изстинат хубаво.
Когато сладките са напълно изстинали се покриват първо с фондан и отгоре с принта.
Сватбени сладки с декорация за един специален и незабравим ден.