Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с патладжан и пармезан

Ригатони с патладжан и пармезан

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ригатони с патладжан и пармезан
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусна паста ригатони с аромат на любимия патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. или 1 голям
  • паста ригатони - 1 пакет (500 г)
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лимони - настъргана кора + изцеден сок от ½ лимон
  • пармезан - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - ⅓ връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, надупчва се на различни места, увива се във фолио и се пече на 200 градуса, докато омекне доста - вътре да е почти на пюре.

Алтернатива за приготвянето му е директно на газов котлон, като се обръща от всички страни.

Пастата се сварява и отцежда, като се заделя част от водата.

Готовият патладжан се обелва и вътрешността се намачква с вилица.

Чесънът и магданозът се наситняват.

В сгорещеното разтопено масло се слага чесънът и малко настъргана кора от лимон.

Малко след това се прибавя патладжанът, поръсва се със сол и черен пипер и се добавя пармезанът.

Изсипват се ригатоните и се налива част от заделената вода. Разбърква се добре, за да се получи хубав сос.

Накрая се прибавя магданозът и малко прясно изцеден лимонов сок и отново се разбърква.

Ригатоните с патладжан и пармезан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: