Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с патладжани и рикота

Ригатони с патладжани и рикота

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Ригатони с патладжани и рикота1 / 2
21/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - за пържене
  • домати - 800 г обелени и нарязани
  • ригатони - 400 г
  • рикота - 200 г
  • пекорино - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • босилек - 20 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, посолете и ги оставете да се отцедят от горчилката. Запържете ги до златисто. Загрейте 1 с.л. в тиган и запържете чесъна за 30 секунди.

Добавете патладжаните и подправките, след което сипете доматите. Кипнете сместа, намалете огъня и задушете за 20 минути. Махнете от котлона и прибавете половината босилек.

Междувременно сварете пастата и я отцедете. Смесете я със соса и сервирайте с рикотата, пекориното и оставащия босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: