Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с пилешко и броколи

Ригатони с пилешко и броколи

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Ригатони с пилешко и броколи
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Разкошни ригатони с пилешко и броколи, които да хапнете за обяд"

Необходими Продукти

  • ригатони - 150 г
  • броколи - 250 г
  • пилешка пържоли от бут - 2 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - 3 с.л.
  • босилек
  • риган
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните Ригатони се сваряват в подсолена вода за 7-8 минути.

Отцеждат се и в същата вода се бланшира броколите за 3-4 минути, които предварително са измити и нарязани на малки розички.

В тиган се поставя мазнината и парчета пиле да се запечата от двете страни. Подправя се със сол, чесън на прах, риган и босилек.

Добавя се 1 чаша вода, в която е вряло броколито, и се поставя топенето сирене.

С помощта на дървена лъжица се бърка, да се разтопи топенето сирене.

В соса с пилето се прибавя и макароните Ригатони.

Разбърква се хубаво и се разпределя в две чинии пастата с броколи.

Разпределят се и броколите. Поръсват се ригатони с пилешко и броколи с пармезан и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: